"Nii Euroopa Liidu kui NATO liikmesriigid peavad selgelt järgima Gruusia territoriaalset terviklikkust ning Abhaasia ja Lõuna-Osseetia mittetunnustamispoliitikat ka igapäevaselt sisuga täitma," lausus Paet välisministeeriumi pressitalitus.

"Samuti on vajalik Euroopa Liidu tugev ja nähtav kohalolek Gruusias," ütles välisminister Paet. "Nii on Euroopa Liidu vaatlusmissioon Gruusias praegu asendamatu uute konfliktide ennetamisel ning missioon peab pääsema ka Abhaasia ja Lõuna-Osseetia piirkonda," lisas ta.

Kõneldes Gruusia lähenemisest NATOle ja Euroopa Liidule märkis välisminister Paet, et Gruusial on oluline jätkata sise- ja majandusreformidega. "ELi ja Gruusia vaheliste majandussuhete arendamine on osa laiemast ühendusega lõimumisest. Läbirääkimiste alustamine laiapõhjalise vabakaubanduslepingu on samuti samm ELiga integreerumise suunas. Oleme pakkunud Gruusiale läbirääkimisteks valmisoleku saavutamiseks ja reformide elluviimiseks abi," sõnas välisminister Paet.

"Toetame ka viisalihtsustuse jõustumist Gruusia kodanikele Euroopa Liitu reisimisel," lisas ta.

Paet kinnitas Vašadzele, et Gruusia jääb Eesti arengukoostöö prioriteetriigiks ka uues arengukoostöö arengukavas aastatel 2011-2015.

"Soovime oma abitegevusi senisest enam valdkondlikult suunata, võttes arvesse Gruusia soove ja vajadusi," lausus Paet ning tegi oma kolleegile ettepaneku kahepoolsete arengukoostööalaste konsultatsioonide pidamiseks 2011. aasta algul.

Ka Euroopa Liidu Naabruspoliitika ja Idapartnerluse raames pakutavaid võimalusi soovitas välisminister Urmas Paet Gruusial ELile lähenemisel maksimaalselt kasutada. "Näiteks on Gruusia noored diplomaadid oodatud ka Tallinnasse loodavasse Idapartnerluse koolituskeskusesse," lisas ta.

Kahepoolsetest suhetest rääkides leidsid Paet ja Vašadze, et Eesti ja Gruusia majandussuhete tihendamiseks on vaja arendada veel õiguslikku baasi. "Oleme huvitatud investeeringute kaitse lepingu ja pensionikindlustuslepingu võimalikult peatsest jõustumisest," lausus Paet.