Paeti arvates on vajalik ka Euroopa Liidu tugev ja nähtav kohalolek Gruusias, teatas välisministeeriumi pressitalitus.

"Nii on Euroopa Liidu vaatlusmissioon Gruusias praegu asendamatu uute konfliktide ennetamisel ning missioon peab pääsema ka Abhaasia ja Lõuna-Osseetia piirkonda," lisas ta.

Eesti välisministri sõnul tuleb pingutada, et ka Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon OSCE taastaks oma esindatuse Gruusias.

Eesti kinnitas ka toetust Gruusia lähenemisel Euroopa Liidule ja NATOle.
"Gruusial tuleb jätkata sise- ja majandusreformidega. Euroopa Liidu ja Gruusia vahelised assotsiatsioonilepingu läbirääkimised on alanud, ootame peatset algust ka vabakaubanduslepingu läbirääkimistele," lausus Paet.

Ta märkis, et Eesti toetab kiiret edasiliikumist ka viisalihtsustuse jõustamisega Gruusia kodanikele Euroopa Liitu reisimisel.

Välisministrid rääkisid veel koostööst Gruusiaga Euroopa Liidu naabruspoliitika ja idapartnerluse raames. Paeti sõnul pakub idapartnerlus Gruusiale, aga ka teistele idapartnerluse sihtriikidele hea võimaluse Euroopa Liidule lähenemiseks. "Näiteks on Gruusia noored diplomaadid oodatud ka Tallinnasse loodavasse idapartnerluse koolituskeskusesse," lisas ta.