Välisministrid peatusid pikemalt viimastel arengutel Egiptuses ning mõistsid sealse vägivalla jätkumise hukka. „Egiptuses toimuv on äärmiselt murettekitav," ütles Paet. "Konfliktipooled peavad tegema pingutusi, et lahendada poliitilised lahkhelid rahumeelselt. Selleks on oluline alustada võimalikult kiiresti kõnelusi poliitiliste jõudude vahel,“ lisas Eesti välisminister. Täna kohtuvad Brüsselis Euroopa Liidu liikmesmaade esindajad, et arutada Euroopa Liidu reageeringut Egiptuse vägivallale.

Lisaks märkis välisminister Paet, et NATO nähtavuse hea väljendusviis on õhuturve Balti regioonis. „Eesti hindab kõrgelt Hollandi pakkumist täita 2017. aastal õhuturbemissiooni rotatsioon,“ lisas Paet.

Eesti ja Hollandi jaoks on väga oluline ka internetivabadusega seonduv. „Internet võib olla samaaegselt nii turvaline kui ka vaba. Meie jaoks on oluline, et arusaam jõuaks geograafiliselt maksimaalselt kaugele transatlantilisest ruumist,“ sõnas välisminister Paet.

Paeti sõnul väärtustab Euroopa Liit naabruskonna stabiilsust ja heaolu ning seetõttu peab pöörama rõhutatult tähelepanu idapartnerlusele. „Idapartnerlus peab olema sihtriikide jaoks tõhus vahend liikumisel Euroopa Liidu suunal. Igale partnerriigile tuleks läheneda individuaalselt,“ rõhutas välisminister Urmas Paet. „Novembri lõpus Vilniuses toimuval Euroopa Liidu idapartnerluse tippkohtumisel on idapartneritele vaja anda selged tulevikuväljavaated ning tunnustada seniseid edusamme,“ lisas ta.

Paet ja Timmermans rääkisid Euroopa Liidu tulevikust ja võimalustest, mis aitaksid nii eurotsoonil kui ka ELil tervikuna kriisist tugevana väljuda. „Euroopa majandus- ja rahaliidu tulevikuarutelude keskmes peaks olema viimastel aastatel kokkulepitud uute majandusreeglite kannatlik rakendamine, eelarvepoliitika kestlikkus ja siseturu konkurentsivõime taastamine,“ sõnas välisminister.

Holland on kolmandal kohal Eestisse investeerinud riikide seas ning kaubanduspartnerite seas kokku seitsmendal kohal. Samuti tehakse koostööd konsulaarvallas Schengeni viisade väljastamisel ning kaitse valdkonnas.