Paeti sõnul on Eestile oluline igakülgne ja tihe koostöö Rootsiga, teatas välisministeeriumi pressitalitus. "Nii on Rootsi ja Eesti koos osalemas ka Afganistani stabiliseerimisel ning jagame hinnangut, et rahvusvaheline panustamine peab jätkuma kuni Afganistan ei kujuta endast enam muule maailmale ohtu," lisas ta.

Välisministrid kõnelesid ka Euroopa Liidu ja Venemaa suhetest. Paet ja Bildt kinnitasid toetust Venemaa liitumisele Maailma Kaubandusorganisatsiooniga (WTO). "Samuti tuleb lahendada piiriületusjärjekordade probleem," lisas Paet.

Kõneldes eelseisvast Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) tippkohtumisest sõnasid Bildt ja Paet, et OSCE peab tõsiselt käsitlema Gruusia territoriaalse terviklikkuse ning Transnistria ja Mägi-Karabahhia külmutatud konfliktidega seonduvat. Ministrid väljendasid ka Eesti ja Rootsi toetust Euroopa Liidu laienemiskõneluste jätkumisele Türgi ja Islandiga ning kõneluste lõpetamisele Horvaatiaga.

Eesti ja Rootsi valmistavad ette ka viisaesinduslepingut, et Rootsi hakkaks Eestit esindama viisade väljastamisel Lõuna-Aafrika Vabariigis ja Kuubal.

Välisminister Paet kohtub täna ka Rootsi Euroopa Liidu asjade ministri Birgitta Ohlssoniga. Samuti on välisministril visiidi käigus kavas kohtumine Eesti kogukonnaga Stockholmis.