"Referendumi korraldamise soovi nii selge rõhutamine Cameroni poolt tuli mõnevõrra üllatusena ja seda tuleks tõsiselt võtta," ütles välisminister Paet Delfile.

"Eesti peab oluliseks tugevat ja toimivat Euroopa Liitu, euroala ja ühtset turgu," rõhutas Paet. "Oleme seisukohal, et reformide läbiviimine Euroopa Liidus on vajalik, kuid me ei toeta samme, mis võiksid nõrgendada Euroopa Liitu, euroala ja ühtse turu terviklikkust."

Peaminister David Cameron pidas eile kõne, kus ta selgitas konservatiivse erakonna soovi korraldada Euroopa Liidu liikmesuse küsimuses referendum juhul, kui tema partei peaks 2015. aasta valimistel võitma.

Briti peaminister David Cameron hoiatas kolmapäeval, et kui Euroopa Liit ei vii ellu reforme liidu südamikus olevate probleemide lahendamiseks, on oht, et Suurbritannia kaldub liidust lahkumise poole.

Tuues välja eurotsooni raskused ja "Euroopa konkurentsivõime kriisi", ütles Cameron. "Kui me nende väljakutsetega ei tegele, on oht, et Euroopa põrub ja Briti rahvas kaldub lahkumise poole."