“Siin on ju võimalik lüüa sellist populistlikku poliitilist lokku — tagasiastumine ja euroopalikud sammud,” ütles Padar Eesti Päevalehele. “Mina arvan küll, et minister peaks jätkama ametis ja tegema kõik endast oleneva probleemi lahenemiseks. Toime on pandud külmavereline košmaarne rööv.”

Rahvaliitlase Tammsaare tagasiastumine on Padari hinnangul kahjulik ka põllumajandusministeeriumile, sest tänavused ülesanded on rängad. “Poolel teel hobuste vahetamine on riskantne,” tähendas ta.

Teist meelt on eelmine põllumajandusminister, keskerakondlane Jaanus Marrandi, kes nimetas tagasiastumist riigimehelikuks sammuks. Ehkki Marrandi ei pea Tammsaart viljavarguses kuidagi isiklikult vastutavaks, möönab ta, et valikuid jäi ministril väheks, sest toime on pandud Eesti suurim riigivargus.

“Ega ministril siin maad ja ilma teha enam pole, asjaga tegeleb ikkagi politsei. Viljavaruga aga tegeleb Eesti Viljasalv, kus on oma nõukogu ja seal tuleb abinõud tarvitusele võtta,” lausus Marrandi. “Põhilised otsused on ju tehtud, uus nõukogu asemele võetud, ega ma oskagi öelda, mida siin minister veel teha saaks.”

Marrandi hinnangul ei jätnud võimuliidu partnerid ilmselt Rahvaliidule muid valikuvõimalusi, sest pinged Res Publica ja Reformierakonnaga olid niigi nähtavad.