Minister tegi Nõgesele kantsleriks asumise ettepaneku, millega viimane nõustus. Nüüd on neljapäeva hommikul valitsuse otsustada, kas Vanemuise direktorist saab järgmiseks viieks aastaks alates 2002. aastast kantslerina töötanud Siim Suklese mantlipärija.

Erakondadesse kuuluvaid nõunikke on mitmeid, kuid nüüd on tõenäoline, et ka kultuuriministeeriumi uus kantsler saab erinevalt praegusest olema poliitiline. Kultuuriministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Ave Toots-Erelt ütles Delfile, et tavapäraselt on erakondliku kuuluvusega ministri nõunik, kes asub ametisse koos ministriga ja lahkub koos temaga.

Paavo Nõgene ei soovinud enne valitsuse homset otsust oma tööd kantslerina kommenteerida.

Kultuuriminister Rein Langi allkirjastatud pressiteates kiideti Nõgese pikaajalist tööd era- ja riigisektoris ja suure riigiasutuse juhtimisel üles näidatud edu ja rahvusvahelisi kogemusi. „Paavo Nõgene on kultuurivaldkonnas tegutsenud üle 15 aasta, omab head ülevaadet valdkonnas toimuvatest protsessidest ja probleemidest,” öeldakse pressiteates. „Lisaks on ta osalenud aktiivselt erinevates kultuuriministeeriumi moodustatud töögruppides ja komisjonides.”

Lang kinnitas Eesti Päevalehele, et pidas Nõgest kahtlematult parimaks kandidaadiks.