Nõgene viitas Eesti Päevalehele, et ERR on vaba Eesti identiteedi kandja ja kõik sellised organisatsioonid nõuavad juhilt kogemusi ja pühendumust, pakuvad suurt väljakutset. "Olen mõistagi teadlik, et teiste nimede seas on kõlanud ka minu nimi kui võimalik tulevane ERR-i juhatuse esimees – see on kahtlemata tunnustus sellele tööle, mida olen seni teinud nii erasektoris, Vanemuise teatrijuhina kui ka kultuuriministeeriumi kantslerina," ütles Nõgene.

Samas kinnitas ta, et praegu on tema plaanid seotud kultuuriministeeriumi ja selle haldusalaga laiemalt, kus soovib oma senist tööd jätkata, panustades riigiga seotud asutuste ja valdkonna arengusse laiemalt. "Olen nõustunud kultuuriministri sooviga esitada valitsusele ettepanek minu volituste pikendamiseks kantslerina järgmiseks ametiajaks. Sellest tulenevalt ei kandideeri ma alanud konkursil," ütles Nõgene.

Rahvusringhäälingu nõukogu kuulutas konkursi ERR-i juhatuse esimehe kohale välja täna. ERR-i praeguse juhi Margus Allikmaa volitused lõpevad 31. mail.

Loe pikemat lugu võimalikest kandidaatidest ERR-i juhi kohale SIIT.