Kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene teatas meedias levinud reisikulude temaatikat kommenteerides, et sõit San Franciscosse oli kulukas ja oleks võinud olla kindlasti soodsam.

"Paraku konkreetselt vajalikel lennupäevadel puudusid otseühendused lähiriikidest reisi sihtpunktiga, mis tingis kulukama reisikorralduse. Samuti langes reis ebamugavalt kõrghooajale nii lennupiletite kui kohaliku majutusasutuste hindade kontekstis," teatas Nõgene ministeeriumi avalike suhete vahendusel.

Nõgese sõnul oli tegu vajaliku tööreisiga, reisi päevakava on avalik ning ministeerium on avaldanud reisiga seotud detailsed kulud neid varjamata.

"Ministeeriumis kehtib kord, kui reisi sihtpunkti jõudmine võtab aega üle kuue tunni, on ministeeriumi juhtkonnal lubatud lennata mugavamas reisiklassis, lühematel reisidel lennatakse economy reisiklassis. Võrrelda pankrotiohus ja võlgades teatri reisiotsuseid ministeeriumi otsustega, kus tehakse otsuseid kinnitatud eelarve piires, pole kõige professionaalsem," arvas Nõgene.

Kantsler lisas ka, et selliseid reise häbimärgistatakse ka edaspidi, küll aga mitte reise, mis kultuuriasutused võtavad ette tasakaalus eelarvega asutustes.

Kultuuriminister Rein Langi ja kantsler Nõgene hiljutine reis San Franciscosse maksis 10 000 eurot, seega 5000 eurot inimese kohta.

Tänane Õhtuleht kirjutas, et kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene kritiseeris mõne kuu eest Nukuteatri korraldatud reisi Austraaliasse, mis oli aga inimese kohta mitu korda odavam kui tema enda hiljutine äriklassi luksussõit San Franciscosse.