"Päästjad jõudsid kohale 20 minutiga, mis on väga kiire aeg. Samas tuleb arvestada, et vesi oli umbes null kraadi ning väike laps suudab kõige kauem 15 minutit külmas vees vastu pidada," selgitas Kimmel Delfile.

Samas möönab Kimmel, et kui paat asub õnnetuskohast 60 kilomeetri kaugusel, siis ei saa seda nimetada heaks päästevõimekuseks. "Kohalikul päästekomandol polnud väikest kaatrit, mis on enamikul komandodest olemas. Samas pole ilmselt võimalik katta tervet Eestit nii, et igal pool on 10 kilomeetri kauguselt päästja võtta."

Laupäeva õhtul sai Kuressaare merevalvekeskus teate Saaremaal Pae sadama lähistel merel triivivast paadist, milles on laps. Laps leiti veest ja kahjuks ei andnud elustamine tulemusi.

Kuressaare merevalvekeskus sai teate Saaremaa idarannikul Pae sadama lähistel, kaldast umbes 300 meetri kaugusel merel olevast paadist, mis triivis kaldast eemale, kell 18.21.

Anti teada, et paadis on üksi kuueaastane poiss. Abivajaja poole asusid teele Kuressaare kordoni piirivalvurid, Kuressaare päästekomando päästjad ja Muhu vabatahtlikud merepäästjad ning kiirabi.

Päästjad leidsid päästevestis poisi veest ja tõid kaldale, üritades teel kaldale last elustada. Kell 19.27 jõuti kaldale ning poiss anti meedikute hoole alla. Kohalolnud meedikute pingutused tulemusi ei andnud ja poissi elustada ei õnnestunud.

Nüüdseks on selgunud, et õnnetusele aitas kaasa see, et lähikonnas polnud ühtegi teist paati. Terve hulk politseinikke-päästjaid-kiirabi kogunes Saaremaal Kõrkvere rannale, aga paadist paarikraadisesse vette karanud poisikesele appi ei saanud minna neist keegi, sest teist paati lihtsalt polnud, kirjutas Õhtuleht.

Orissaare tuletõrjekomando asub Pae sadamast 18 kilomeetri kaugusel, sealse komando varustuses aga pole juba mitu aastat paati. Pole ka politsei- ja piirivalveametil, aga sellel asutusel on ometi merepääste kohustus.

Laupäeval tulid nii paadiga päästeauto kui paadiga politseiauto Kõrkverre Kuressaare komandost, 60 kilomeetri kauguselt.