Jaanuarist alustas päästeametis tööd peadirektori asetäitja päästetöö alal, teised asedirektorid vastutavad ennetuse ja halduse eest. Ennetava valdkonna eest vastutab ka varasem peadirektori asetäitja Alo Tammsalu. Halduse eest vastutab samuti varasem peadirektori asetäitja Ain Karafin, teatas päästeamet.

Peadirektori asetäitjaks päästetöö alal on Kuno Tammearu, kelle vastutada on päästetööde ja demineerimise valdkonna juhtimine. Tammearu on päästesüsteemis töötanud 19 aastat. Viimased viis aastat juhtis ta päästeameti päästetööde osakonda.

Häirekeskus liikus uuest aastast päästeameti alluvusest siseministeeriumi otsealluvusse. Seni iseseisvate asutustena tegutsenud regionaalsed päästekeskused ühendati päästeametiga ning need on nüüd päästeameti piirkondlikud struktuuriüksused.

Päästeameti Ida, Lääne ja Lõuna päästekeskuste juhid jäid samaks. Põhja päästekeskuse juhina alustas 1. jaanuarist tööd Priit Laos. Päästesüsteemis töötab Laos 1993. aastast ja on varem töötanud Tallinna tuletõrje- ja päästeametis, olnud Harjumaa päästeteenistuses direktori asetäitja, siseministeeriumi päästepoliitika büroo juhataja ja viimased viis aastat Lääne-Eesti päästekeskuse koordinatsiooniteenistuse juht.

Päästeameti ümberkorraldamise tulemusel muutus juhtimine teenusepõhiseks, ameti juhtkonna vastutus ja tööülesanded laienesid.

Alates 1. jaanuarist on päästeameti kommunikatsioonijuht Reimo Raja, kes on päästeameti kommunikatsiooni valdkonnas töötanud alates 2007. aastast.