Päästeameti laual on mitmeid plaane, kuid midagi konkreetset otsustatud ei ole. Peadirektor Kuno Tammearu ütleb, et kärpeid tuleb teha päästeameti igas valdkonnas, aga nii, et töötulemus ei kannataks, vahendab ERRi uudisteportaal.

Päästeamet uurib ka teiste riikide lahendusi, kuid täna on selge, et on mitmeid asju, mis suuremale osale Eestist ei sobi, päästjate koduvalve näiteks. Seda saab rakendada vaid väikesaartel.

"Kindlasti on vale väita, et päästeamet hakkab massiliselt kasutama koduvalve süsteemi ja maksab päästjatele ainult 10 eurot valve eest. See on sulaselge vale ja kinnitan, et nii see ei ole ja see pole Eesti seaduste järgi ka võimalik," lisas Tammearu.

Ametiühingu juhatuse liige Aivar Lepp loodab, et ehk mõtlevad poliitikud veel ümber ja otsustavad siseturvalisuse töötajaid koondamisest säästa.

"Kui eelarvet ei suurendata ja vähendatakse koosseise, siis väheneb abi kättesaadavus. Mida vähem on reaalseid reageerivad päästetöötajaid, seda kauem läheb aega abi saamiseks," sõnas Aivar Lepp.