Ilmateenistuse prognoosi kohaselt tõuseb veetase 150 – 170 cm ning hõlmab ala Pärnust Iklani. Sellise veetaseme juures võivad mõned tänavad Pärnus (näiteks Mere puiestee, Seedri, Vana-Pärnus Merekalda tänav) ning osad teed maakonnas jääda vee alla.

Samas ei kujuta selline veetase õigesti käitumise puhul ohtu ei inimestele ega ka nende varale. Veetaseme tõusu tipphetked on täna kella 18-20 ja 22-23 paiku.

Tuul pöördub õhtul saartest alates läände ja loodesse ning püsib tormisena, puhangud ulatuvad 28-32 m/s, Eesti lõunaosas võivad 2. jaanuari hilisõhtul või 3. jaanuari öö hakul puhangud tõusta üle 20 m/s.

3. jaanuari öösel jätkub lääne- ja loodetuule torm, rannikul ulatuvad puhangud 28, Saaremaa läänerannikul, Hiiumaal ja mandri looderannikul 32 m/s.

Päästeamet soovitab püsida siseruumides ning lükata edasi planeeritud väljasõidud. Ärge pange asjatult ohtu ennast ega oma vara. Väljas liikudes ja autoga sõites tuleb olla äärmiselt ettevaatlik, kuna tormiga võib murduda puid.

Üleujutuspiirkonnas liikudes tuleb arvestada sellega, et merevesi tuleb tänavatele ning sõidukiga liiklemisel tuleb olla ettevaatlik, kuna pole teada, mis olukorras on vee all olevad teed. Autod parkige võimlausel lagedale väljale ning eemale üleujutusalast.

Kodudes tõstke vettkartvad esemed kõrgemale ning õues viige lahtised esemed varju alla või kinnitage.

Valmis tuleb olla elektrikatkestusteks. Selleks on soovitav hoida käepärast taskulamp. Kindlasti laadige täis mobiiltelefonide akud.

Päästeamet palub vältida niinimetatud katastroofiturismi üleujutuspiirkondadesse, kuna see võib olla ohtlik teile endile ning takistada operatiivteenistuste tegevusi.

Hädaabi saamiseks ning otsest ohtu kujutavatest purustustest palutakse teatada hädaabinumbril 112. Elektrikatkestustest tuleb teatada Elektrilevi rikketelefonil 1343.

Infot tormi tõttu tekkinud takistustest sõiduteedel saate maanteeinfo numbrilt 1510, samale numbrile võite teada anda ka teele langenud puudest, mis liiklust oluliselt ei takista.

Ilma kohta saab jooksvalt infot Ilmateenistuse koduleheküljelt. Vaata üleujutusalade skeemi Pärnu kohta Pärnu Linnavalituse kodulehelt või Maaameti kaardilt.