Laos selgitas, et päästeamet teeb pidevalt analüüse parema päästeteenuse pakkumiseks. Analüüsis küsitakse näiteks, et kus peaks päästekomando olema, et jõuda viie minuti jooksul maksimaalse hulga inimesteni. Pealinnas viidatud uuring tahtiski teada, kas päästekomandod asuvad inimeste elukohtasid arvestades kõige parema koha peal.

Analüüsi alusel koostatakse pikaajalised arengukavad, mis panevad paika, milline võiks olla näiteks 20 aasta pärast päästekomandode võrgustik. Lisaks inimeste elukohtadele võetakse analüüsis arvesse ka ohtlike ettevõtete asukohtasid, raudteesid ja muud taolist. Samuti räägitakse asjad läbi kohaliku omavalitsusega ja arutatakse seda kohalike elanikega.

"Täna pole põhjust Kopli komando sulgemist karta. Kopli komandol pole midagi häda, ta tegutseb ja saab hästi hakkama," ütles Laos. Tema sõnul on Kopli komando kogu Eestis väljakutsete arvult 13. koha peal, mis näitab selle vajadust.

Eile külastas Kopli komandot Põhja-Tallinna vanem Karin Tammemägi ja tundis selle käekäigu vastu huvi. Laos tervitas omavalitsuse huvi komando vastu ja ütles, et see on märk heast koostööst linnaga.