Elupäästja medaliga tunnustatakse seekord 14 päästeameti teenistujat ning kahte eraisikut, kes tänu ennastsalgavale tegutsemisele päästsid inimeste elu. 9 päästja puhul on tegemist nende esimese elupäästemedaliga, viis päästjat on taolise tunnustuse osaliseks saanud varemgi.

Kokku tänatakse päästeteenistuse medalitega 16 isikut, neist üheteistkümnele omistatakse III klassi medalid ning viiele inimesele antakse üle II klassi elupäästemedal.

Elupäästemedal antakse seekord ka kahele eraisikule: Roman Baharevile, kes 9. novembri hommikul päästis suitsu mattunud korterist oma naabri ning Ahto Aaslav-Kaasikule, kes päästis jääaugust uppumisohus meesterahva.

Päästeameti Kuldristi pälvivad seekord päästeameti staažikad töötajad Riho Sõmermaa ning Peeter Eylandt.

Päästeameti päästetöö osakonna nõunikule Riho Sõmermaale omistatakse Päästeteenistuse Kuldrist silmapaistva töö eest Lõuna-Eesti regiooni päästeteenistuse ning seeläbi ka riikliku päästeteenistuse arendamisel ja korraldamisel.

Päästetöö osakonna planeerimise talituse nõunikku Peeter Eylandti tunnustatakse tema pikaaegse laitmatu teenistuse eest. Peeter on oma 29- aastase teenistuse jooksul panustanud oluliselt päästetöövaldkonna arengusse.

Kokku tunnustatakse päästeameti aumärkidega 53 inimest.