Priit Paalberg (25) ja Peeter Paalberg (32) eitasid peale vägistamise ka tüdrukute mobiiltelefonide röövimist ning nende ehete avalikku vargust.

Eeluurimisel ütluste andmisest keeldunud vennad Paalbergid nõustusid kohtuistungil rääkima ja tunnistasid, et kasutasid jõudu tüdrukuid Raplamaal ühe paisjärve äärest Turbasse oma koju viies.

Kuna kolmapäevasele kohtuistungile ei saanud ilmuda tunnistajana Paalbergide juures elav Jaan Oruste (63), siis jätkub kohus tunnistajate kuulamise ja kohtulike vaidlustega taas 18. märtsil, ütles BNS-ile maakohtu kohtunik Leili Raedla.

Kohtuprotsessil on prokurör Harju prokuratuuri prokurör Nona Barbo ja vendasid kaitsevad kokkuleppel vandeadvokaadid Eeva Rivis ja Alar Neiland.

Harju politsei süüdistuse järgi viisid Peeter Paalberg ja Priit Paalberg mullu 28. aprillil vägisi Raplamaal ühe paisjärve äärest kaasa sel ajal kaks 16-aastast koolitüdrukut.

Paalbergid tirisid tüdrukud oma auto peale ning viisid nad Harjumaal Turba lähedal asuvasse metsatallu. Seal sidusid vennad nad kaela- ja käsipidi toolidest ehitatud spetsiaalse puki külge ja vägistasid korduvalt.

Tüdrukud olid vägistajate küüsis kaks ööpäeva, kuid suutsid ennast lõpuks köidikutest vabastada ja minema joosta. Vennad Paalbergid olid sel ajal tööl autoremondi töökojas.

Mullu 30. aprillil sõitsid nii Rapla kui ka Harju kriminaalpolitseinikud tüdrukutelt saadud juhiste järgi Turbasse. Politsei varitses vägistajaid peaaegu kaheksa tundi, enne kui talu õuele sõitis sama Saab, millega tüdrukud olid mõni päev varem sinna vägisi toodud.

Ehkki relvastatud vennad üritasid politseinikke märgates põgeneda, sundisid kaks hoiatuslasku ja läbilastud autorehv neid kohale jääma ja sellest ajast saadik viibivad mehed vahi all.

Politseinikud leidsid vendade autost ebaseadusliku jahipüssi ja gaasipüstoli ning ka vintpüssi padruneid.

Mõlemad vennad on varem vägistamise eest vangis istunud, vanem vend Peeter Paalberg ka tapmise ja hulga varavastaste kuritegude eest.

Ka vendade talus elanud nende ema endine elukaaslane Jaan Oruste on varem vägistamise eest kinni istunud.

Politsei kahtlustab, et vennad Paalbergid võivad olla seotud veel mitme tüdruku vägistamise ja kadumisega, kuid seni ei ole õnnestunud vastavaid tõendeid leida.