“Olen loomult tugeva õiglustunde ja sügava sotsiaalse tunnetusega inimene. Arvestades, et olen poliitikat näinud lähedalt alates lapsepõlvest, siis tundub minek poliitikasse asjade loogilise jätkuna,” selgitas Liisa Oviir Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga liitumist, teatas SDE pressiesindaja.

“Soovin kindlasti osaleda keskkonnaõiguse regulatsiooni muutmises, eelkõige riigi maavarasid puudutavas osas. Maavara kui riigi ressurss toob riigile rahalist kasu, kui seda võõrandatakse õiglastel tingimustel. Sama oluline on aga, et kaevandamisega kaasnevad mõjud keskkonnale oleks viidud miinimumini ja adekvaatne osa tasust läheb kaevandamispiirkonna hüvanguks,” ütles Liisa Oviir.

“Murettekitav on Eesti merenduse, eelkõige laevanduse ja sellega seotud õppetegevuse tänane seis. Eesti merenduspoliitika 2012-2020 näeb ette eesmärgi, mille kohaselt sõidaks Eesti lipu all üle 500 tonnise kogumahutavusega kaubalaevu aastaks 2020 vähemalt 35. Tegelik elu on vastupidine ja selle aasta aprillis lahkus Eesti lipu alt viimane kaubalaev. Kui arvestada, et iga uus töökoht merel tekitab juurde kolm töökohta kaldal, tuleb riiklikult leida ja kehtestada meetmed, et mereriik Eesti omaks ka oma lipu all sõitvaid laevu,” lisas Oviir.

“Liisa Oviir on ennast tõestanud juba nii energeetika kui ka merendusvaldkonnas ja ma usun, et peatselt teeb ta seda ka poliitikas. Kõrgelt hinnatud ja tunnustatud spetsialistide lisandumine poliitikasse kindlasti parandab oluliste strateegiliste otsuste kvaliteeti,” ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser.

Liisa Oviir on töötanud 16 aastat juristina: kümme aastat laevandusvaldkonnas Tallinkis ja viimased kuus aastat Eesti Energias, nõustades Eesti Energia Kaevandusi ning koordineerides kontserni suhtlust ametiühingutega. Liisa on osalenud aktiivselt seadusloomes, lisaks tegutseb ta personalijuhtimise organisatsiooni PARE koolitajana töösuhete ja sotsiaalse partnerluse osas.