„Kui hea kolleeg pisut uurimistööd teeks, siis ta leiaks üsna lihtsa vaevaga, et roheline lint kui sümbol on poliitikas kasutusel olnud juba 17. sajandil Inglismaa kodusõja ajal, mil seda kandsid liikumise „Levellers” pooldajad, kes kes rõhutasid oma programmis üleüldist valimisõigust, inimeste võrdsust seaduse ees, maa avalikku omandit ja religioosset tolerantsi,” ütles Loone.

„Lisaks on seda kasutatud tähelepanu juhtimiseks maaelu probleemidele üldiselt ja talunike küsimustele, ökoriigile, tänavalastele, rassiprobleemidele ja loomulikult ka erinevates tervishoiukampaaniates. Kõik need ideed on teatud kujul olemas Keskerakonna programmis ja meil on hea meel, et meie erakonna värv sümboliseerib solidaarsust, võrdsust ja vabadust. Ma tervitan väga Tallinna abilinnapeade algatust avaldada toetust demokraatlikult valitud linnapeale, keda tema valijad kindlasti linna juhtimise juurde tagasi ootavad,” sõnas Loone.

Loone rõhutas, et Keskerakond ei kaaperda ühegi teise kampaania märki, nagu poliitilised konkurendid võivad püüda väita. „Keskerakond peab muuhulgas väga oluliseks, et me vaimse tervise probleemidest rohkem räägiksime, aga ka kõikidest teistest teemadest, mida rohelise värviga seostatakse: rohelisest eluviisist, rahumeelsest kooseksisteerimisest, nõrgemate toetamisest. Edgar Savisaar on alati olnud selle meelsuse sümbol, seega on väga kohane, et teda toetatakse just rohelise lindiga.”

Tallinna abilinnapead algatasid eile Edgar Savisaare toetuseks rohelise lindi kandmise kampaania, kuna nende hinnangul on Savisaarele korraldatud inimjaht. Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul on Savisaare suhtes alates aastast 2011 algatatud neli uurimist, millest viimane eelmisel aastal.

Riigikogulane Jaanus Marrandi kommenteeris algatatud kampaaniat täna sotsiaalmeedias ja ütles, et rahvusvaheliselt kantakse rohelist linti rinnas inimese vaimse tervise probleemide teadvustamiseks.