"Mul on kahju, et ka minu erakonnas leidus inimesi, kes ütlesid ühele umbes nii, et „reformikatele ei saa presidendikohta anda“, ümber pöörates lubasid teisele reformierakondlasele oma toetust, ning kolmandaks arvasid veel, et ehk võiks hoopis toetada kandidaati, kes esindas Kaitsepolitseid meie enda erakonna vastu! See on ehe näide otsustamatusest, oma valijate huvide reetmisest ning märk segaseksjäävast omakasuhuvist," kirjutab Loone oma pöördumise alguses.

Ta kutsub üles vaatama Venemaa suunas sõbralikuma pilguga: "Meil on unikaalne võimalus taasavada mõistlikud sillad Ida ja Lääne vahel ning luua tulevik, kus kedagi ei jäeta maha, kus hakkamasaamist mõõdetakse inimeste heaolu objektiivses tõusus, pikenenud elueas, tervena elatud aastates, võimaluses omandada parimat võimetekohast haridust ning tunda end tõeliselt vabana."

Ta lisab "Venemaa suunas veel ametisoleva presidendi moel rusikat viibutades ei tegele Eesti sisuliselt oma julgeoleku suurendamisega, vaid lihtsalt ärpleb elevandi peale haukuva kutsikana, saavutades vaid vähenenud ärivõimalused ning pidurduva majanduskasvu. Haukumine ei ole loov poliitika, mis jääb kindlaks demokraatiale, tekitades samas majanduslikku arengut."

"Ma teen kõike, et mitte lubada Keskerakonnal rahva eest võitlemise teelt kõrvale astuda, vaatamata sellele, et paljud erakonna eliidist tahaksid veel viimasel hetkel Eestiga kuristiku suunas kihutavale poliitilise eliidi vankrile hüpata./.../ Seda kõike kahjuks Simson ja Ratas kas ei suuda või ei taha. Tundub, et nad on lihtsalt otsustanud meeldida Eesti neoliberaalsele eliidile, lootuses tasuna pääseda ministrikohtadele, teostamaks Reformierakonna poliitikat, läbi viima sedasama neoliberaalset kasinuspoliitikat, mida teised parteid tahavad teha meie tervishoiu, meie koolide, meie pensionide arvelt, aga sinna juurde lihtsalt murelikult pead noogutades: me vähemalt kuulame teid."

Oudekki Loone lisab lõppu: "Mina luban, et ma Riigikogu liikmena ei tee kompromisse teie tervise ega heaolu arvelt. Minu pakkumine teile on – elada rahulikus maailmas. Ma loodan, et peagi on meil taas Eesti Keskerakond, kes julgeb teha teisiti."