Pukk ütles Delfile, et tagavarakandidaate esimees tänasel juhatuse kohtumisel ei esitanud ja ilmselt tuleb see teema uuesti käsile võtta järgmisel koosolekul. Millal see täpselt toimuda võiks, ei osanud Pukk esialgu veel täpsustada.

Küsimusele, miks Loone kandidatuur kõrvale heideti, vastas Pukk, et probleemi nähti selles, et riigikogu liikme ametikoha ühildamine erakonna peasekretäri ametikohaga ei olevat võimalik. Loone ise oli Puki sõnul sellegipoolest igati valmis sellist topeltvastutust enda õlgadele võtma.

Peasekretäri kohusetäitja oli tänase koosolekuni erakonna arendusjuht ja juhatuse liige Urmo Saareoja. Pukk sõnas, et Saareoja jätkab peasekretäri kohusetäitjana ja erakonna kontor töötab endiselt täistuuridel edasi.

Erakonna põhikirja järgi esitab peasekretäri kandidaadi esmalt juhatusele erakonna esimees. Kandidaadil peab olema vähemalt üheksa juhatuse liikme toetus.

Juhatuse liige Mailis Reps ütles enne juhatuse koosolekut ERR-i uudisteportaalile, et kindlasti on plaanis tõstatada ka Priit Toobali ja Lauri Laasi parteist väljaheitmise küsimus.

Keskerakonna pikaaegne peasekretär Priit Toobal teatas esmaspäeval, et lahkub ametikohalt.