"Minult on viimastel päevadel palju küsitud, et kas nüüd pole aeg Edgar Savisaart jätta. Et ta ju kaotab, lase ennast Jüril-Kadril ära osta või hoia madalat profiili. Siis on pärast lihtsam, muidu viskavad su veel erakonnast välja ja su poliitiline karjäär on läbi," kirjutas Loone.

"Omasid niisama ei jäeta, isegi kui parem pakkumine tuleb. Mina olen täna riigikogus sellepärast, et Edgar Savisaare juhitud Keskerakond usaldas mind valimisnimekirjas kõrge kohaga, sest minu tookordsed 354 häält mind Toompeale poleks toonud. Ma tulin erakonda, sest ma leidsin, et Edgar Savisaare poliitiline suund oli mulle Eesti poliitmaastikul kõige lähedasem ja on ka praegu. See liin arvestab, et Eesti on kodumaa kõigi siinsete rahvuste heaks, et naabritega tuleb hästi läbi saada ning et riigi eesmärk on elanikele head elu tagada, mitte kasumit teenida."

"Mis aga kõige olulisem: meie ei karda ütelda "ei" ka siis, kui enamus on meie vastu. Kui Eesti rahva tuleviku, kui meie valijate, kui õigluse nimel on vaja seista suurte ja tugevate teele ette, siis me teeme seda. Meie ei ole kaasajooksikud, tugevad nõrkadega ja nõrgad tugevatega nagu suur hulk tänast Eesti eliiti," teatas Loone.

"Kas te tõepoolest arvate, et minust oleks moraalne nüüd kõigele sellele selg keerata, unustada oma tõekspidamised ja lojaalsus inimestele, kes mind on toetanud, sellepärast, et erakonnas võimutsevad praegusel hetkel teised inimesed? Mina ei ole Taavi Aas, kes 227 häälega on linnapea kohusetäitja Edgar Savisaare armust, ega Jaanus Karilaid, kelle lojaalsus muutub nii kiiresti kui tuulesuund, ega Raimond Kaljulaid, kes pärast kapos käimist on läbi teinud täieliku muutumise. Küll on mul meeles Yana Toom, kes on seisnud minu kõrval, kuigi ta oleks võinud vabalt Brüsselist kõike lihtsalt pealt vaadata. Kuid ta ei tee seda, sest tema – nagu paljud teised koos meiega – hoolivad sellest erakonna liinist, mille garant Edgar Savisaar on kogu aeg olnud ja on ka edaspidi."

"Mulle pole võim nii oluline, et ma selle pärast oma põhimõtteid müüks ja mind toetanud inimestele mugavuse pärast selja keeraks. Ka pole mul midagi karta, mille pärast saaks mind santažeerida ja oma mõnesajaeurose õppelaenu tagasimaksega saan ma iga kuu rahulikult hakkama, mis ka ei juhtuks. Teate, ma saan oma eluga hakkama. Poliitikas ikka on võidud ja kaotused, kuid kui sa kaotad oma inimväärikuse, siis sealt pole enam tagasiteed," kirjutas Loone.