Keskerakonna juhatuse liige Jüri Ratas ütles, et Ekspressi väited erakonnasisesest võimupöördest on alusetu spekulatsioon. „Keskerakond on demokraatlik erakond, mille esimehe ja juhatuse valib kongress, mis koguneb kord kahe aasta jooksul. Mitte keegi pole nii rumal, et püüda erakonna esimehe kohta osta,“ teatas Ratas.

Ratas lisas, et kõik keskerakondlased austavad erakonna kongressi otsuseid, millega valiti esimeheks Edgar Savisaar ja presidendi kandidaadiks Mailis Reps.

Loone teatas täna hommikul sotsiaalmeedias, et Ekspress kirjutab taas järjejuttu Keskerakonnast, mis jätkab nende uut huvitavat liini avaldada ilukirjandust.

„Siinkohal tuleb ajakirjanikke uljast joont tagasi tõmmata, sest erakonna raha kasutamisel juhindutakse eelarvest, mille kinnitab erakonna juhatus, kuhu kuulub lisaks kolmele eelmainitule veel 14 inimest,“ teatas Loone. „Otsus advokaadikulude katmiseks erakonna poolt sündis konsensulikult ning veel enne seda kui Kadri Simson otsustas erakonna esimehe kohale kandideerimise.“

Savisaarele määratud suure palga kohta ütles Loone, et erakonna esimehe eest tuleb seista ja demokraatia narrimisele jõuliselt vastu hakata. „Kahjuks muidugi ei ole ajakirjanikel olnud suurt aega meie eelarvesse süveneda, muidu oleks nad tähele pannud, mida numbrid, millega nad vehivad, ikka tegelikult tähistavad,“ kommenteerib Loone Ekspressis ilmunud artiklit.

Keskerakonna peasekretär rõhutab, et Ekspressi teooria sellest, et Keskerakonna esimehe koht võiks olla väljaostetav või raha abil kuidagi ähvardatav, on pehmelt öeldes jabur. “Erakonna esimehe ja juhatuse valivad erakonna liikmed kongressil, neid kohti pole võimalik osta-müüa-vahetada. Võib olla mõnes teises parteis see nii võib käia, kuid Keskerakonnas küll mitte. Nii pole kunagi olnud, ja ei hakka ka olema. Aga võib olla panustabki Ekspress sellele, et pikad pühad ja palju jaaniõlut muudab inimeste kriitikameele nürimaks ning Keskerakonnast rääkivatesse kirjutistesse peaks veelgi vunki juurde panema. Ainult rubriigiga eksitakse: mitte “kuum”, vaid hoopis “kranaat”.”

“Ah jaa. Ma loodan, et „tuntud keskerakondlane,“ keda artiklis mainitakse on samuti Ekspressi ajakirjanike väljamõeldis. Kui aga see inimene peaks tegelikult eksisteerima, siis mul on seekord tõesti oma erakonnakaaslase pärast häbi,” kirjutab Keskerakonna peasekretär Oudekki Loone.