"See on märk sellest, et riigivalistemise teema on oma olemuselt Eesti poliitika võtmeteema," ütles Lumi Delfile sündmust kommenteerides. "Tundub, et ka rahvas saab üha rohkem aru, et teema on väga oluline," leidis Lumi.

Selles, et mitmed sihtasutuse liikmed on olnud erakondade suurrahastajad, Lumi midagi erilist ei näe. "See on klassikaline poliitika mõjutamise katse ja selles pole midagi ebaseaduslikku," arvas Lumi.

Maailmavaatelt on Lumi meelest osalised pigem parempoolsed, kuigi mitte kõik. Reformierakonnaga Lumi sihtasutust ei seosta. "Reformierakond ei ole toetanud eriti suuri muutusi, nii et selles osas ei näe ma seost Reformierakonnaga," oli Lumi seisukoht.

Lumi meelest ei maksa muretseda, et üks või teine poliitiline jõud püüaks liikumist ära kasutada, kuna poliitilise muutuse esile kutsumiseks sihtasutus ongi loodud. "Võtmeküsimus on see, kes võtab selle agenda enda kanda," märkis ta.

Ettevõtmise soolisest tasakaalust rääkides märkis Lumi, et soliidsem oleks olnud, kui naisi oleks sihtasutuse liikmete hulgas rohkem olnud. "Selle põhjuseks on ilmselt see, et paljud neid liikmetest on suurettevõtjate assotsiatsiooni liikmed. Ja seal on suures enamikus mehed. See peegeldab lihtsalt vanema põlvkonna ettevõtjate profiili," tõi Lumi välja põhjuse, miks tema arvates kahekümne kaheksast asutajaliikmest vaid kolm on naised.

Täna ellu kutsutud Riigireformi Sihtasutus on oma koduleheküljel välja käinud manifesti, millele peaks ettevõtjate meelest toetuma Eesti riigi valitsemine.