Pea nädala pärast, 5. novembril toimub Paides Keskerakonna erakorraline kongress, kus valitakse erakonnale ka uus esimees.

On teada, et kindlalt kandideerib erakonna esimehe kohale riigikogu aseesimees Jüri Ratas. Lisaks kinnitas europarlamendi saadik Yana Toom ERR-ile, et kandideerib esimehe kohale, tal on tõsi taga ning paberidki büroole edastatud. "Nõusolek on sisse antud, paberi ma allkirjastasin ja edastasin büroole. Mis puudutab eelmise aasta stsenaariumi, siis tänavu ma sellist varianti enda jaoks ei planeeri."

Ka erakonna praegune esimees Edgar Savisaar on kinnitanud, et kandideerib erakonna esimeheks, kuid praeguseks puudub kinnitus, kas ta on oma andmed edastanud Keskerakonna büroosse. Selleks, et kandidatuur oleks ametlik, tuleb esitada ametlik dokument allkirjaga, sobib ka digiallkiri.

Keskerakonna peasekretär Jaak Aab täpsustas Delfile, et täna südaööni saab esitada nii kandidaate kui ka anda nõusolekut kandideerimiseks. "Kuna südaööni on palju aega, ei aja ma näpuga järge," kirjeldas Aab nii erakonna esimeheks kui ka juhatusse kandideerijate nimekirja viimast seisu.

"Edgar Savisaar on öelnud, et ta kindlasti kandideerib. Tal on aega oma nõusolekut veel esitada. Tõesti, ma ei ole jälginud, võib-olla on ta selle esitanud, võib-olla mitte," jäi Aab salapäraseks ning soovitas Savisaarele helistada.

Savisaar pole ka esmaspäevast saadik midagi Facebooki kirjutanud. Ta lubas varem oma toetajatele, et kirjutab iga päev midagi Facebooki.

Keskerakonna eri piirkonnad on esimehe kohale üles seadnud Jüri Ratase, Edgar Savisaare, Yana Toomi ja Peeter Ernitsa.