Kohalpeal oleva reporteri sõnul tassiti natuke enne kella seitset kaks protestijat politseiautodesse, kuid enne seda kutsusid nad Eesti rahvast üles puu kaitsmisele.

Varahommikul ronisid puu otsa ka kaks meeleavaldajat. Üks sidus end paeltega puu külge kinni. Puu alla paigaldati kaks batuuti ja tuletõrjebrigaad pidas nõu, kuidas neid puu otsast alla saada. Sooviti, et meeleavaldajad vabatahtlikult puu otsast alla tuleks.

Natuke enne kella 11 tuli üks mees puu otsast alla ja politsei toimetas ta minema. Teine mees jäi puu otsa edasi ja keeldus alla tulemast enne kui saab kirjaliku nõusoleku, et puud maha ei võeta enne sõltumatu komisjoni ekspertiisi. Mees oli silmnähtavalt väsinud ja igaks juhuks oli kohal ka kiirabi. Teised puukaitsjad lubasid talle toimetada süüa-juua ning jope.

Kolmveerand tundi hiljem toodi mees siiski kiirreageerijate abil puu otsast alla ja toimetati sündmuskohalt minema. Südapäeva paiku võeti juba oksi maha ja kella 14.30 ajal langes kogu puu.

Vaata videot esimese kahe puukaitsja politseibussi toimetamisest varahommikul:

Vaata videot viimase puu otsas olnud puukaitsja allatoomisest:

Tallinna linn on võtnud vastu otsuse rekonstrueerida Haabersti ristmik, et suurendada selle läbilaskevõimet ja vähendada liiklusummikuid, ning seda otsust on juba asutud ellu viima.

Puukaitsjad on alates mai lõpust olnud Paldiski maanteel laagris Haabersti ringi lähedal kasvava hõberemmelga juures, et avaldada meelt tee-ehitusele ette jääva puu mahavõtmise vastu. Nad on varasemalt kinnitanud, et vastupanuta nad alla ei anna.