Täna toimus pressikonverents, kus Tallinna Transpordiameti juhataja Andres Harjo ja Tallinna Linnatranspordi AS juhatuse esimees Deniss Boroditš jagasid selgitusi, mis hakkab ühistransporti alates reedest mõjutama.

Harjo teatas pressikonverentsil, et bussiliinide töös tuleb arvestada häiretega. "Sõitjatel tuleb valmis olla suuremaks ajakuluks, kuna liinide töö võib olla häiritud, sõitjatel on soovituslik kasutada reaalaja infot rakendustest," kirjeldas ta.

Boroditš palus arusaamist tuues välja, et maht, mis Tallinnas nüüd ära langeb on võrreldav terve Tartu ühistranspordimahuga. "Kui Tartu valmistas oma hanget ette terve aasta, siis meil oli selleks kaks nädalat," selgitas TLT esimees.

Täiendavalt plaanib TLT hankida kuni 55 bussi, mis kõik leitakse järgemööda. Ta lubas, et endine olukord peaks taastuma Tallinnas 60 päeva vältel.

Kuigi MRP Linna Liinide kadumise tõttu onvaja asendada 11 bussiliini, siis tegelikkuses on sõidugraafikutes muudatusi tervelt 31 bussiliinil. Üldiselt jäävad väljumiste vahed hõredamaks.

Linn andis teada muudatustest järgmiste bussiliinide töös:

- Suletakse bussiliin nr 19. Edaspidi tagatakse bussiliini nr 19 sõitjate teenindamine bussiliinidega nr 35 ja 44

- Muudetakse bussiliini nr 44 liikumisteed järgmiselt: Viru keskus, Narva mnt, Vana-Kuuli tn, Liikuri tn, Varraku tn, Punane tn, Varraku tn, Liikuri tn, Vana-Kuuli tn, Narva mnt, Hobujaama tn

- Bussiliinile nr 29 lisandub Priisle tee ja Hooldekodu tee ristmiku piirkonnas uus peatus Kuuskivi

- Trammiliinidel nr 2 ja 4 suurendatakse väljumiste arvu, millest tulenevalt muutuvad kõigi trammiliinide sõiduplaanid.

Alates 1. veebruarist muutuvad ajutiselt ka paljude bussiliinide sõiduplaanid. Sõiduplaanidega on võimalik tutvuda Tallinna linna veebilehel: https://transport.tallinn.ee/.