Tallinna korruptsioonikonverents pealkirjaga "Edgar läinud, pidu jätkub!" toimub täna kella 10 kuni 14 Tallinna linnahallis, teatas Vabaerakond.

Konverentsi eesmärk on juhtida tähelepanu jätkuvale komberüüstele Tallinna linnajuhtimises ja pakkuda lahendusi korruptsioonivaba, läbipaistva linnavalitsemise saavutamiseks.

Konverentsi päevakava põhiteemad:

• Esitletakse analüüsi ja arvutust, kui palju on viimastel aastatel avalikkuse ette jõudnud ja eri viisidel tõendatud korruptsioonijuhtumid Tallinna elanikele otseselt maksma läinud.

• Vaadeldakse, millises inforuumis elavad paljud venekeelsed tallinlased ja kuivõrd teab vene valijaskond linnajuhtimise varjukülgedest.

• Sõlmitakse Tallinna linnavolikogus vähemuses olevate erakondade ja valimisliitude vahel kokkuleppe, andes ühine lubadus sammudeks korruptiivse linnajuhtimise lõpetamiseks.

• Tutvustatakse vastloodud sõltumatut organisatsiooni Korruptsiooniradar, mille eesmärk on ka Tallinna linnajuhtimise korruptsiooni-probleemi süsteemne päevavalgele toomine ja lahenduste pakkumine.

Konverentsi täpsem ajakava ja info avaldatakse veebilehel korruradar.ee