Raekoja platsile oli enne keskpäeva kogunenud palju rahvast. Sisuliselt kogu jõuluturg oli rahvast täis. Raekoja ees seisis jõuluvana kostüümis Neeme Lall koos teise jõuluvanaga. Lall kandis plakatit kirjaga "Edgar on linnapea". Ilmselt mitte selle tõttu, vaid sellest hoolimata olid jõuluvanad väga populaarsed ja järjest astus nende juurde mõni rõõmus nägu või saadeti laps, et jõuluvanadega koos pilti teha. Samuti turistid, kel polnud ilmselt aimugi, mis sõnumit jõuluvana kannab.

Järjest ilmutas end ka ohtralt turvamehi, samuti Tallinna munitsipaalpolitsei töötajaid, keda oli nii vormis kui ka erariietes. Jõulurahu väljakuulutamise jälgimiseks kogunesid inimesed jõuluturu majakeste vahele ja ette. Esialgu jäeti raekoja enda ette veidi ruumi, kuid kui Savisaar akna juurde astus, liiguti tungeldes ette poole ja täideti ka viimane tühi ruum.

Enne kui Savisaar traditsioonilise kõnega alustas, võis kuulda üht prouat skandeerimas: "Elagu Savisaar!". Kohe seejärel hüüdis aga üks härra: "Savisaar, ära roni sinna, kuhu sul asja pole!". Nii sai kõlama nii Savisaare toetajate kui ka vastaste hääl.

Traditsiooniliselt kuulutab jõulurahu välja linnapea. Savisaar on küll ametist kõrvaldatud ja tema kohuseid täidab praegu abilinnapea Taavi Aas, kuid linnavalitsus otsustas, et jõulurahu kuulutab siiski välja Savisaar, kuna linnavolikogu on just tema ametisse nimetanud.

Sotsiaalmeedias hakkas end linnavalitsuse otsuse peale näitama kodanike sotsiaalne närv. Aktiivsed pealinlased kutsusid Facebookis üles minema Raekoja platsile pasunatega jõulurahu välja kuulutavat Edgar Savisaart välja vilistama. "Edgar arvab, et võib kuulutada välja jõulurahu! Mina nii ei arva! Tulge kõik viledega ja pasunatega näitama mida meie arvame!!!" on kirjas Facebooki ürituse kirjelduses.

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid peab Tallinna jõulurahu välja kuulutamise ümber tekkinud (sotsiaal)meediakära aga kohatuks ning soovib inimestele jõuluajal rahulikku meelt.

Jõulurahu tava ulatub 17. sajandisse, see sai alguse Rootsi kuninganna Kristiina valitsusajal aastail 1632–1654. Jõulurahu väljakuulutajaks on linnapea või raesekretär ja kohaks Tallinnas raekoja aken. Väljakuulutamise aeg on traditsiooniliselt jõululaupäeva keskpäev.