EST-FOR Invest palub Räpina vallavolikogul toetada riigi eriplaneeringu ja mõjude, sealhulgas keskkonnamõju strateegilise hindamise algatamist Räpina valla territooriumil. Planeeringu ja mõjude hindamise eesmärgiks on uurida, kas on võimalik kaaluda Räpina valla territooriumile puidurafineerimistehase püstitamist ja selle toimimiseks vajaliku taristu rajamist. Sama ettepaneku on Est-For teinud ka Setomaa vallale ja Võru vallale.

Rahvas kutsus koosolekule ka minister Janek Mäggi ja RMK esindaja, kes kumbki ei tulnud. Koosolekul arutatakse ka tõika, et inimeste hinnangul on Lõuna-Eesti paberipuu juba kasutusel ning tehase tulekul jääksid nendes ettevõtetes töötavad inimesed oma tööst ilma.

Kohapeal viibiv Delfi fotograaf kirjeldab, et keegi publikust väidab, et hallipäised mehed, kes otsuse teevad, ei hooli noorte arvamusest, kes lageraiet ja tselluloositehast ei soovi. Andri Võsokovski Räpina vallavolikogust luges ette Räpina Valla visiooni ja rahvas aplodeeris vaikselt.

Setomaa vallavolikogu liige Annela Laaneots küsib, kas tehase rajajad ei olnud teadlikud mineraalvee allikatest ja ravimudast, mis siin piirkonnas on või nad teadsid ja neil oli ükskõik? Merca, kes samuti koosolekul viibib, tegi tegi iroonilise kommentaari, et Värska töötajad lähevad siis Estfori tööle.