Reedene kirgi täis poliitikapäeva esimese jõulise avalduse tegi sotside liider Jevgeni Ossinovski, kes teatas, et nõuab ränderaamistiku heakskiitmise "põhja lasknud" justiitsminister Urmas Reinsalu lahkumist valitsusest. Ossinovski andis mõista, et sotsid ei näe võimalust Reinsaluga koos valitsuses jätkata, tehes sisuliselt ultimaatumi.

Vähem kui tund hiljem andis Reinsalu pressikonverentsil teada, et ei kavatse ultimaatumile alluda. "Kui selle ettepaneku mõte on suruda Isamaad ja mind kõnealuses küsimuses põlvili, siis minult seda oodata ei maksa. Riiki ei saa juhtida põlvili," sõnas Reinsalu.

Õhtul kogunenud Keskerakonna juhatuse koosoleku järel teatas peaminister Jüri Ratas, et püüab kriisi rahumeelselt lahendada nädalavahetuse jooksul ning kohtub hiljemalt pühapäeval valitsuspartnerite juhtidega.

"Üks kraakleb siin ja teine kraakleb seal, kui on ära kraageldud tuleb maha istuda, võtta lonks külma vett ja edasi minna," sõnas Ratas.

Kõik ultimaatumid lubas ta laualt maha lükata ning neid mitte tolereerida. Siiski tõi ta välja, et vajadusel jätkab vähemusvalitsus, sest oluline on kinnitada riigieelarve.

"Tagatoa" otsesaates arutasid olukorda Raimo Poom, Erik Moora ja Krister Paris