Merkeli visiidi kavas olid kohtumised president Toomas Hendrik Ilvese ja peaminister Taavi Rõivasega. Eesti peaminister ja Saksamaa liidukantsler andsid ka ühise pressikonverentsi, millest Delfi tegi otseülekande. Arutati peamiselt Suurbritannia lahkumise üle Euroopa Liidust, julgeoleku, e-lahenduste ja pagulaskriisi ohjamise üle.

Kella 14.20 paiku oli üliturvatud Tallinna lennujaam juba valmis Saksamaa juhti vastu võtma. Merkeli lennuk maandus kella 15.25 paiku. Sealt edasi mindi Stenbocki majja, kus asekantsler kohtus peaminister Taavi Rõivasega. Peale pressikonverentsi külastati ka Toomkirikut. Eestist lahkub Angela Merkel homme.

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel külastab lisaks homme e-Eesti esitluskeskust ja peab kõne "Eesti kui teerajaja digivaldkonnas - eeskuju Saksamaale ja Euroopale" sündmuskeskuses SpaceX.

Saksamaa liidukantsler Angela Merkeli visiidi tõttu piirab politsei 24. ja 25. augustil osaliselt ka liiklemist ja parkimist Tallinna erinevates piirkondades. Kolonnide liikumisel on oodata ka lühiajalisi liiklusseisakuid.

Mais osales Rõivas Merkeli isiklikul kutsel esimese välismaise valitsusjuhina Saksamaa valitsuskabineti väjasõiduistungil, kus ta 2,5 tunni jooksul tutvustas Eesti e-valitsemise mudelit. Samuti suhtlesid Merkel ja Rõivas NATO tippkohtumisel Varssavis ja ka hiljutisel Euroopa-Aasia tippkohtumisel.

Käesoleva aasta alguses käis Rõivas töövisiidil Saksamaal, kus kohtus 20. jaanuaril Merkeliga, et arutada Euroopa julgeolekuga seotud küsimusi.

Merkel külastas Eestit viimati 2008. aastal.