"Ajakirjandus peaks ikka küsimusi küsima, kuid minu meelest valgus Siim Kallase kaasus laiali ebamäärasteks kahtlustusteks ja süüdistusteks," ütles Ansip tänasel valitsuse pressikonverentsil.

Peaministri sõnul peab poliitik arvestama, et neid, kes teda toetavad, on alla poole elanikkonnast. "Poliitikud peavad taluma ebamugavaid küsimisi ning ma ei arva, et Eestis oleks olukord hullem kui teistes riikides," vastas Ansip küsimusele, kas meedia tegi Siim Kallasele 20 aasta taguseid garantiikirju uurides liiga.

Mis puudutab Taavi Rõivase 34 eluaastat, siis on Ansip üllatunud, et politoloogide jaoks on Rõivas tundmatu inimene. ""Vaadake teisi neid noori mehi ja naisi, kes meil poliitikas on. Mis
väga suur vanusevahe on siis Urmas Paetil, Keit Pentus-Rosimannusel,
Hanno Pevkuril, Sven Mikseril, Urmas Reinsalul või Ken-Marti Vaheril?"

Ansip tõi esile ka selle, et Rõivas on üks vähestest, kes on saanud isikumandaadiga riigikokku. "Kui Siim Kallasele heideti ette seda, et tal polnud rahva mandaati, siis Rõivasel on tugev mandaat, viimastel valimistel sai ta tervelt 6710 häält. IRL-i liikmetest edestas Rõivast häälte arvult ainult Mart Laar. "Temast jäi maha Juhan Parts ja kaugele maha jäi Urmas Reinsalu".

Erakorralisi valimisi Ansip ei poolda, samas ei usu ta, et erakond saaks viletsa tulemuse. "Igale riigile on vaja stabiilsust. Ühed erakorralised valimised ja kaob kogu eeldus, et stabiilsus nelja aasta jooksul säilib," on Ansip veendunud.

Reformierakonna madalat reitingut kommenteeriides ütles Ansip, et riiki ei saa juhtida teleuudiste ega arvamusküsitluste järgi. "Nii keskendutakse vaid populaarsusele, kuid poliitikutel peab olema vastutustunnet langetada ebapopulaarseid otsuseid. Näiteks meie langetasime majanduskriisi ajal ebapopulaarseid otsuseid, kuid meid valiti hiljem tagasi, sest rahvas hindas neid otsuseid".

Iganädalasel pressikonverentsil osalesid ametist lahkuv peaminister Andrus Ansip, sotsiaalminister, Reformierakonna värske peaministrikandidaat Taavi Rõivas ning IRL-ist haridus-ja teadusminister Jaak Aaviksoo.