Konverents vaatleb julgeoleku strateegilisi suundi ja praktilisi meetmeid. Samuti hõlmab omavalitsuste ja vabaühenduste rolli elanikkonna kaitses.

Konverents pöörab erilist tähelepanu elanikkonna kaitsele. Riigikantselei juures tegutseva rakkerühma eestvedamisel on Eestis loomisel elanikkonnakaitse kontseptsioon, mis annab suuna valdkonna edasisele arengule. Elanikkonnakaitse eesmärgiks on tõsta elanike teadlikkust, oskusi ja valmisolekut võimalikeks kriisiolukordadeks ning tagada erinevate asutuste koostöös elanike kaitse.

Konverentsil esinevad kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras, kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili, riigikantselei elanikkonnakaitse rakkerühma juht Margo Klaos, Riigikogu riigikaitsekomisjoni liige kindralleitnant reservis Johannes Kert ja mitmed teised eksperdid.

Konverentsi korraldavad Eesti NATO ühing, Kaitseliit, Sinu Riigi Kaitse, Kodanikukaitse MTÜ, riigikantselei ja Rahvusvaheline Kaitseuuringute Keskus koostöös riigikogu riigikaitsekomisjoniga. Konverentsi rahastavad NATO peakorter ja riigikantselei.