Kohalikud üritustekorraldajad leiavad, et klubimuusika ja alkoholiga üritused ei sobi kultuurikeskusesse ning  valla hallatavaid ruume ei peaks suurürituste ajal pakkuma konkurentidele väljastpoolt linna. Nii on oodata juulikuise Rally Estonia ajal kultuurikeskuses mitmeid öiseid meelelahutusüritusi.

OÜ Kame Klubi juhatuse esimehe Raivo Kalda arupärimine Otepää vallavalitsusele:
"Sel aastal on Otepää Kultuurikeskuses toimunud kaks klubiüritust (21.01 "Tantsupidu suusabaasis" ja 3.03 "Lumelaua EMV afterparty"). Tänase info põhjal toimub 20.-22.07 järgmine pidu "Tantsupidu autobaasis". Soovime vallavalitsuse tähelepanu juhtida sellele, et Otepääl toimuvate suurürituste ajal korraldatavad selletaolised ettevõtmised (näiteks Otepää kultuurikeskuse rendile andmine klubiürituste korraldamiseks) tekitavad ebatervet konkurentsi.

Otepää ettevõtjad pakuvad nii kohalikele elanikele kui ka linna külastavatele turistidele erinevaid teenuseid aastaringselt. Madalhooajal (kevadel ja sügisel) on enamustel turismile suunatud Otepää ettevõtjatel selgelt tegemist kahjumliku ettevõtmisega. Ei saa pidada õigeks tekkinud olukorda, kui suurürituste ajal tulevad "mehed metsast" nö koort riisuma, kasutades selleks Otepää Valla hallatavaid ruume.

Tuletame meelde Otepää eripära: madalhooajal hoitakse oma ettevõtmisi avatud, et pakkuda kohalikele elanikele ja vähestele turistidele teenuseid aastaringselt. Kõrghooajal, kui Otepääl turismile suunatud ettevõtjad esimesena katavad madalhooajast tingituna finantsilisi puudujääke, on selline tegevus (nt kultuurikeskuse rentimine) Otepää ettevõtlust oluliselt kahjustav tegur".

Praegu on olukord selline, et kohalik kultuurikeskus on muutumas klubimuusikat ja alkoholi pakkuvaks kohaks. Sellise tegevusega kohti nimetatakse mujal Eestis ööklubideks, klubiõhtute korraldamine ei tohiks olla kultuurikeskuse pädevusala".

Rally Estonia nägemus Otepääl toimuvate ürituste kohta Rally Estonia 2012 ajal:
Silver Kütt: "Rally Estonia on rahvusvaheline autoralli üritus, mis hõlmab 11 valda ja neli maakonda. Kuna tegu on väga suurel alal toimuva üritusega, on ka meile väga oluline kooskõlastada erinevad üritused selles piirkonnas, et mitte minna vastuollu ralli suurtoetajatega. Mitu üritust korraga ei mahu sellesse piirkonda.

Samamoodi oleme ka eelnevatel aastatel koostöös valdadega hoidnud toitlustust siin piirkonnas kontrolli all. See on ka oluline sellepärast, et Rally Estonia üritustel on ametlik toitlustuspartner, kes kõikidel kiiruskatsetel ja ka Tehvandil pakub toitlustust.

Kuna Oti Pubi ja Comeback on ka 2012. aastal Rally Estonia toetajad, ei ole meie arvates mõistlik teiste meelelahutusürituste korraldamine samal ajal Otepääl, mis ühtivad ralli ajakavaga ja mis reklaamivad ennast ralli ametlike üritustena".