Jevgeni Ossinovski, mis teid vaevab?

Miks mind peaks üldse miski vaevama? Tunnen end väga hästi.

Inimesed arvavad, et teil on mingi okas hinges. Te ei andnud valitsusele oma poolthäält ja küsisite Rõivaselt Kristen Michali kohta esimene, terava küsimuse.

Mina olen algusest peale poliitikasse tulnud teatud põhimõtetega. Need põhimõtted on sellised, mida ei ole võimalik unustada, alla suruda või maha müüa. Kui mingisugused otsused on minu arvates valed, siis ei ole mul üldiselt kombeks teha head nägu ja seda toetada, kui ma tegelikult ei toeta. Seda olen ma siiani nelja aasta jooksul teinud nii valitsuses kui riigikogus ja kavatsen seda ka edaspidi samamoodi teha.

Mis on siis uues koalitsioonileppes ja valitsuses nii halba, et see ei olnud teie toetushäält väärt?

Koalitsioonileppele kirjutasin ma alla. Koalitsioonilepe pole kindlasti mitte halb, vähemalt mitte see, mis seal sees on. Sellest on osa asju välja jäänud, mida tahaks seal kindlasti näha. Aga see on kompromiss. Minu küsimus peaministrikandidaadile signaliseeris seda muret, mis mul selle valitsusega on.

Kas teie mure puudutab Kristen Michali isikut?

Kindlasti ka seda.

Mida veel?

Las ta olla.

Kas teie usute, et Kristen Michal rääkis tõtt, kui ta eitas osalemist Reformierakonna mustas rahastamises, mida Silver Meikar kirjeldas?

Arvestades, et tegemist on usuküsimusega, kaldun pigem nende poole, kes on skeptilised. Küsimus on selles, et kuna kahtlused on siiski üleval, siis demokraatlikus õigusriigis minu meelest haldus peab mitte ainult olema, vaid ka näima aus ja ma arvan, et seda tüüpi kahtluste puhul oleks parem, kui ka seda halba näivust ei tekiks.

Samas, kohtusse ju ei mindud. Õiguslikult on kõik puhtad. Kolm aastat hiljem...

...Jaak Madison võib ka õiguslikult olla edasi riigikogu liige, ehkki mul on lihtsalt piinlik jagada sellisega ametitiitlit.

Kui kaua peab Kristen Michal andestust ootama? Kas ta peaks poliitikast lõplikult lahkuma või ootama mingi aja?

Mina ei ole kindlasti Kristen Michali ei nõuandja ega kohtumõistja. Need on tema otsused, peaministri otsused, mina väljendasin oma arvamust.

Rõivas käis ju ka politseis erakondade rahastamisest rääkimas. Kas tema roll teid ei häirinud, kui te tema valitsuses minister olite?

Ma ei ole nende detailidega nii palju kursis. Ma ei oska öelda, mis tema roll oli või ei olnud.

Kui Michalit ei oleks olnud uue valitsuse koosseisus, kas te siis oleksite hääletanud uue valitsuse poolt?

On raske ette kujutada, et oleks võinud sündida Taavi Rõivase teine valitsus ilma Kristen Michali osaluseta.