"SDE toetuse tõusule aitas kindlasti kaasa demokraatlik, väärikas ja sisukas erakonnajuhi vahetuse protsess. Inimesed eeldavad, et riiki juhtivad erakonnad on sisemiselt ausad ja avatud," ütles Ossinovski.

"Kindlasti leidis avalikku toetust ettepanek avada koalitsioonilepe ning vaadata värske pilguga üle, milliseid reforme Eesti edasiminekuks vajab. Ehkki kärsitumad tahaksid näha suuri muutusi esimesel päeval, eelistan ma kiirusele alati läbimõeldust ja kaalutletust. Oleme leppinud Taavi Rõivase ja Margus Tsahknaga kokku, et asume lepingu muutmise juurde juuli algul."

Teiste erakondade reitingute puhul teeb siiralt head meelt asjaolu, et vaatamata rassistlikule ja agressiivsele kampaaniale pagulaste vastu, EKRE toetus hoopis langes, sõnas Ossinovski. "See annab lootust, et ka keerulistes küsimustes on Eestis siiski võimalik pidada argumenteeritud diskussiooni."

ERR-i uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute AS-i küsitlusest selgub, et Eesti elanike seas on endiselt kõige populaarsem partei Keskerakond, mille toetusprotsent on langenud 31 protsendilt 28 protsendile. Teisel kohal on sotsid (18%), kolmandal Reformierakond (16%), neljandal Vaberakond (15%), viiendal kohal IRL (9%) ja kuuendal EKRE (6%).