"Viimase aasta jooksul on pidevalt suurenenud nende inimeste osakaal, kes erakondliku poliitika virrvarri jälgides on jõudnud arvamusele, et Eesti vajab presidendiks rahva isa - autoritaarset juhti, kes rusika lauale lööb," ütles Ossinovski.

Ossinovski lisas, et rahva juhi retoorika taga on tegelikult vabadust lämmatav kollektiviseerimise soov, mis on omane ebademokraatlikele režiimidele.

Erakonna esimehe sõnul algas ka vaikiv ajastu praegusele sarnase karmi käe ihalusest. "Tegemist on ajaloos korduvalt ja valusalt läbi käidud teega. Ka Eestis algas vaikiv ajastu karmi käe ihalusest. Tulemuseks oli sisulise ühiskondliku diskussiooni lämmatamine, otsuste koondumine presidendi lähikonna kätte ning lõpuks Eesti vabaduse lõpp. Rohkem me seda viga ei tee."

Seega, meil ei ole vaja mitte rahva isa, vaid demokraatliku õigusriigi väärtusi kandvat presidenti, kes iga oma sõnavõtu ja otsusega kaitseb iga inimese õigust vabadusele. "President peab olema iga Eesti inimese vabaduse garant, mitte müütilise rahva ühtsuse idee varjus inimeste vabadust ja eripära lämmatav isake," ütles Ossinovski.