Ossinovski tõi välja, et patriarh Kirill juhib usulist organisatsiooni, millel on maailmas ligi 150 miljonit poolehoidjat ning ka Eestis on õigeusu pooldajaid ligi 200 000 inimest ning kindlasti on kirikupea visiit neile märgilise tähtsusega.

"Usun, et president oleks pidanud patriarhiga kohtuma sarnaselt peaministri ja riigikogu esimehega," arvas Ossinovski ja lisas, et igal välispoliitikat teostaval ametiisikul on alati oma prioriteedid, mida nad ka selgitama peavad.

"On kindlasti positiivne, et ka meie riigi juhtpoliitikud kohtuvad olulise religioosse juhiga, kuid olen põhimõttelisel seisukohal, et religioosseid küsimusi ei tohiks kuidagi siduda päevapoliitiliste probleemide või rahvusvaheliste suhetega laiemalt," leidis Ossinovski.

Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald kirjutas tänases Päevalehes avaldatud arvamusloos, et patriarh Kirilliga kohtumise asemel läks president Ilves Sloveeniasse visiidile.

Seega seadis president Ilves justkui enda isiklikud huvid riigi, mis üritab hoida häid diplomaatilisi suhteid Venemaaga, huvidest kõrgemale.