Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski kinnitas, et erakonna seisukoht Juhan Partsi sobivuse osas ei ole muutunud.

"Olen ka varasemalt korduvalt palunud nii peaministril kui ka rahandusministril pakkuda alternatiivseid kandidaate, keda saaksime ühiselt palju kergema südamega toetada," märkis Ossinovski. Siiski on Reformierakonna ja IRL-i positsioon olnud üsna jäik ja nad on näinud ainuvõimaliku kandidaadina kontrollikotta just Juhan Partsi.

"Kui nüüd mõni nädal tagasi püüdsid sotsiaaldemokraadid koos teiste erakondadega jõuda kokkuleppele presidendikandidaadi osas, siis loomulikult teadsime ka seda, et Kersti Kaljulaidi valimine ja ametisse astumine lisab kontrollikoja liikme nimetamisele uut ajalist akuutsust: küsimus ei ole enam ühes või teises kandidaadis, vaid selles, et Eesti koht ei saa tühjaks jääda, see on juba küsimus ka rahvusvahelisest usaldusväärsusest, ja kuna alternatiivset kandidaati paraku meie partnerid ei pakkunud, siis tulime siinkohal vastu ja olime selle kompromissiga nõus, et saaksime olulisemate teemadega edasi minna," selgitas Ossinovski.

Küsimusele, kas tänasele valitsuse kompromissile aitas kaasa ka mõni kokkulepe, vastas Ossinovski järgmist: "Tõsi on see, et ka presidendivalimiste kontekstis püüti teatud kokkuleppeid selles osas sõlmida. Neid ei ole tehtud ja ma arvan, et see ei oleks ka mõistlik olnud. Küll aga kindlasti meie vastutulelikkus partneritele selles küsimuses annab loodetavasti ka partnerite suurema vastutulelikkuse mõnes teises sotsiaaldemokraatidele põhimõttelises küsimuses, mis valitsuse töös ikka lähikuudel tõenäoliselt võib esile kerkida," sõnas Ossinovski.

Missugused aktuaalsed küsimused valitsuses üles kerkivad ning mida soovib Jevgeni Ossinovskile ametisse nimetatud uuele presidendile, vaata lähemalt videost!