Ossinovski hinnangul on ainuke võimalus normaalse juhtimise ja tööatmosfääri taastamiseks uue konkursi korraldamine. "Ma arvan, et kui on üleval kahtlus, kas valimistulemus oli adekvaatne, töötajad on asja kohtusse andnud, kaks kolmandikku nõukogust on hääletanud vastu ja tänase seisuga on haridusminister vahetanud välja valitsuse nimetatud kuratooriumi liikmed - kusjuures välja on vahetatud üks neist, kes hääletas Jaak Aaviksoo vastu ja osutus kaalukeeleks -, on ainuvõimalik korraldada uus konkurss. Sellel konkursil võiks Aaviksoo ka uuesti kandideerida ja kui ta osutub valituks, siis on väga hea," sõnas Ossinovski.

Kuidas taastada usaldus?

Ossinovski rõhutas, et tal ei ole Aaviksoo kandidatuuri vastu mitte midagi, kuid põhiküsimus on, kuidas kogu praeguse taustal on võimalik minna ülikooli juhtima, taastada usaldus. "Ma ei kujuta ette, kuidas on võimalik minna juhtima ülikooli pärast seda, kui on üleval kahtlus, kas valimisprotsess oli läbipaistev, õiglane või aus ja samal ajal on see protsess kaevatud ka kohtusse."

Ta lisas, et juhul kui uus kuratoorium, kus valitsus on välja vahetanud ühe Aaviksoo-vastase liikme, rektori ära valiks, oleks tema hinnangul tegu valitsuse sekkumisega rektori valimise protsessi.

"Kui uus kuratoorium kinnitab uue rektori ametisse pärast kogu protsessi, ja arvestades seda, et valitsus eemaldas ühe liikme, kes oli kuratooriumist Aaviksoo vastu, siis on selge, et valitsus on sellega sekkunud TTÜ rektori valimise protsessi, eemaldades liikme, kes oli vastu ja pannes sinna liikme, kes tõenäoliselt on Aaviksoo poolt." 

Haridusministri ametis olles määras Ossinovski TTÜ eelmise kuratooriumi koosseisu ja tõi riigikogusse TTÜ seaduse. Tal on kahju, et ülikooli rektori valimised on jõudnud tupikseisu. "Need viis valitsusepoolset liiget, kelle mina nimetasin, kui poliitilised ja sisemised intriigid olid veel olemata, tundusid mulle kompetentsed ja igati head. See, et see protsess juhitamatuse ja muude asjaolude tõttu nii läks, selles on mul loomulikult siiralt kahju," ütles Ossinovski Eesti Päevalehele antud intervjuus.

Ligi vabastas ka Hääle 

"Mulle tundus, et see punt on väga kompetentne ja hea. Sai valitud selle järgi, et oleks igast TTÜ vastutusvaldkonnast üks inimene: energeetikas Sandor Liive, ehituses Toomas Luman, IT-valkonnas Anneli Heinsoo ja ärinduses ning panganduses Robert Kitt, logistikas Heiti Hääl. Nende valdkondade mõttes on see Eesti paremik, paremat saada on väga keeruline."

TTÜ kuratoorium kogunes rektori kohusetäitja määramiseks 7. juulil, kuid selle punkti arutelu katkestati ja kuratooriumi liikmed Sandor Liive, Toomas Luman, Anneli Heinsoo ja Robert Kitt esitasid haridus- ja teadusministrile Jürgen Ligile ühise tagasiastumisavalduse. Ainsana haridusministri nimetatud kuratooriumi liikmetest ei esitanud ametlikku tagasiastumispalvet Alexela juht Heiti Hääl, kes hääletas Jaak Aaviksoo rektoriks saamise vastu. Ligi vabastas ka Heiti Hääle kuratooriumi liikme staatusest.

Küsimusele, kas Hääl siiski esitas tagasiastumispalve ja kui ei, siis miks ta ikkagi tagasi kutsuti, vastas haridus- ja teadusminister järgmiselt: "Fakt on, et ametlikku paberit pole ma näinud. Mul on omamoodi kahju kõigist vabastatud liikmetest. Keegi neist polnud kõige sõjakam, aga kaevumine oli tõsiasi ja kui sellist asja kolmandal poolel lahendada tuleb, siis vahel nii, et keegi tuleb eemale tõmmata. Selles oli kindlasti ebaõiglust ainuüksi seetõttu, et vahetusse läks ainult valitsuse määratud liikmeid, samas kui halba lahingut avalikkuses pidas vähemalt sama tuliselt õige mitu teiste määratut. Vahetuste ainus eesmärk siin oli töörahu, kriteeriumiks see, kui palju keegi seondus pingetega."

16. juulil kinnitas valitsus TTÜ kuratooriumi uuteks liikmeteks Anneli Heinsoo, Ülo Jaaksoo, Väino Kaldoja, Robert Kitti ja Gunnar Okki.