Üks staažikaid sotsiaaldemokraatide liidreid, europarlamendi liige Marju Lauristin pidas kokkuleppe saavutamist märgilise tähtsusega läbimurdeks Eesti poliitikas. “Tänu sotsiaaldemokraatidele on tänasest päevast koalitsioonilepe elav dokument, mida on võimalik vajadusel muuta ja täiendada,” rõhutas Lauristin erakonna esimehele Jevgeni Ossinovskile tunnustust avaldades.

“On üheselt selge, et uuenev koalitsioonileping on Eestile oluliselt parem, kui see, mis sõlmiti kevadel,” kinnitas erakonna esimees Jevgeni Ossinovski, kelle sõnul on täna saavutatud oluline kokkulepe, et õpetajate palgad tõusevad 120%-ni Eesti keskmisest palgast ning selles, et riik toetab täna ja edaspidi Eesti põllumehi kriisisituatsioonis täiendavate vahenditega,” sõnastas Ossinovski tuntavad suuremad võidud, mis sotsiaaldemokraadid viimase kuu aja jooksul on saavutanud.

“Meil on olemas kindel kokkulepe Reformierakonna esimehe Taavi Rõivase ja IRLi esimehe Margus Tsahknaga, et riigieelarve strateegia läbirääkimistel tuuakse tulumaksuvaba miinimumi kiirem tõstminek ühe prioriteedina lauale,” lisas Ossinovski. “Samuti oleme koalitsioonipartneritega astunud olulise sammu edasi ning leppinud kokku tingimused, mis aitavad kaasa haldusreformi õnnestumisele.”

Erakonna volikogus toimunud hääletuse tulemusena toetas SDE jätkamist tänases koalitsioonis 35 volikogu liiget ning vastu oli 25.