"Väikeriigi jaoks on üleilmsed kontaktid ning rahvusvaheline kogemus hindamatu väärtusega. Loodan, et Eesti ja Jaapani vaheline koostöö selles vallas jätkub ning tulevikus saab vahetusprogrammis osaleda üha rohkem noori," rääkis Ossinovski. Ta lisas, et Eesti ootab oma ülikoolidesse rohkem Jaapani üliõpilasi ja teadlasi.

"Loodame, et ka õppejõudude vahetus muutub aktiivsemaks," sõnas Ossinovski.

Jaapani Suursaatkond Eestis koostöös SA Archimedesega vahendab Jaapani valitsuse stipendiume üliõpilastele ja õpetajatele ning mitmeid Jaapani Fondi programme. Ka Kristjan Jaagu programm toetab Eesti üliõpilaste õpinguid Jaapanis ning samuti on meie noortel võimalik osaleda Jaapani kultuurivahetusprogrammis INDEX.

Lisaks saab Eesti Teadusagentuuri kaudu taotleda Jaapani Teaduse Edendamise Ühingu stipendiume teadustööks Jaapanis. Eesti ülikoolidel on koostöölepingud mitmete Jaapani kõrgkoolidega ning ka nende lepingute raames toimub üliõpilasvahetus ja koostöö. Jaapani kraadiõppuritel ja teadlastel on võimalik tulla Eestisse doktoriõppe ja rahvusvahelistumise programmi DoRa ning teadlasmobiilsusprogrammi Mobilitas toel.

Ossinovski viibib Tokyos 24.–28. juunini. Ta osales OECD haridusministrite kohtumisel, kus esitleti õpetajauuringu TALIS 2013 tulemusi. Lisaks kohtus minister Jaapani haridus-, kultuuri-, spordi-, teadus- ja tehnoloogiaminister Hakubun Shimomuraga, Jaapani Teaduse Edendamise Ühingu presidendi Yuichiro Anzai ning Jaapani Rahvusvahelise Noortevahetuse Keskuse asepresidendi Reiko Ohashiga.