Avaldame Ossinovski kirja parteikaaslastele täismahus:

Head sõbrad!

Ka mina tänan Sveni sisuka debati eest. Usun, et kuulajad said hea ettekujutuse mõlema kandidaadi seisukohtadest.

Mis puudutab erinevate erakonnakaaslaste seisukohavõtte, siis kindlasti ei tohi me tolereerida kohatuid isiklikke solvanguid. Seepärast mõistan hukka ka Siim Tuisu karikatuuri avaldamise. Et minna pärast 30. maid tugevamana edasi, peab diskussioon keskenduma sisule. Meie suurim väärtus on erinevaid arvamusi respekteeriv demokraatlik organisatsioonikultuur.

Sellest tulenevalt suhtun ma murega neisse kuuldustesse, et tänane peasekretär ähvardab erineval viisil neid liikmeid, kes on otsustanud toetada erakonna esimehe valimistel mind. Hirmuõhkkonna loomine ei ole väärikas. Ka Sveni uue peasekretäri kandidaadi poolsed katsed saada endale toetajaid, lubades neile võidu puhul parteilisi töökohti, ei ole ausad. Loodan, et nimetatud inimesi on valesti mõistetud.

Iga inimese isiklikku arvamust tuleb austada, kuid kutsun siinkohal nii ühe kui teise kandidaadi pooldajaid hoiduma seejuures tarbetutest teravustest, aga ka mistahes muudest katsetest mõjutada demokraatlikku valimisprotsessi.

Hoidugem inetustest!

Jevgeni

Märkuseks: Praegune sotside peasekretär on Indrek Saar ja kui Sven Mikser peaks esimeheks saama, oleks tulevane peasekretär Karel Rüütli.