Pärast alkoholiseaduse mustandi avalikustamist on mõne päevaga ühisrindele mobiliseeritud nii raskemat kui kergemat tehnikat: lisaks alkoholitootjatele ja nende PR-gurudele on kohale toodud eratelekanalid, poeketid, toiduainetööstuse liit ja tanklad. Võimas seltskond, aga ootame veel lisa. Eriti välismaist „ekspertiisi“, kirjutab Ossinovski Facebook'is.

"Vaatamata pealkirjadele, ei sõdi ma alkoholi vastu. Ma sõdin Eesti inimeste parema tervise ja kainema, vägivallatu ühiskonna eest. Üle tuhande alkoholisurma aastas, täiesti valdav alkoholitarbimine alaealiste seas, kümned tuhanded purunenud peresuhted, vigastused, vägivald ja avaliku korra rikkumised, otseselt kaotatud majanduslik potentsiaal kuskil 2 protsenti SKTst aastas. Nimekirja võib jätkata," nendib minister.

"Jah, alkoholitootjate ja ühiskonna huvid on kardinaalselt erinevad. Esimesed tahavad õigustatult müüa võimalikult palju alkoholi ning teenida suurimat võimalikku kasumit. Ühiskonna huvides on vähendada oluliselt üldist alkoholitarbimist. Ma mõistan alkoholitootjaid oma erihuvi eest seismisel, ent olen kindlal veendumusel, et alkoholitootjate majanduslikud huvid ei kaalu kuidagi üles Eesti inimeste tervist. Sektor, mis teenib kasumit Eesti inimeste tapmise pealt, peab seda mõistma."