“Tagasi kooli” nädala eesmärk on tugevdada koolide ja ülejäänud ühiskonna koostööd. President Ilves ja Sihtasutus Noored Kooli kutsuvad koolidesse üle Eesti tunde andma kõiki, kes on valmis jagama õpilastega oma elu- ja töökogemust. Teretulnud on nii ametialaste teadmiste ja kogemuste jagamine kui ka huvitegevuste tutvustamine. Koolielu mitmekesistamise kõrval on külalisõpetajate tunnid tunnustus Eesti õpetajate tööle.

“Tagasi kooli” nädalale tuleb registreeruda veebilehel www.tagasikooli.ee, kus igaüks saab valida külalisõpetajaid ootavate koolide seast endale meelepäraseima. Kokku on tänase seisuga külalisõpetajatele uksi avamas 292 kooli kõigist Eesti maakondadest.

Sihtasutus Noored Kooli tegevjuhi Kaire Kroosi sõnul on korraldajatel väga hea meel, et tänavusele “Tagasi kooli” nädalale on lisaks eesti õppekeelega koolidele registreerunud varasemast enam vene õppekeelega koole.

“Julgustame kõiki oma koolitunniks kaaluma erisuguseid koole — nii eesti- kui venekeelseid, maa- kui linnakoole, suuremaid ja väiksemaid. Miks mitte valida seekord õpetamiseks kool, millega varasemad seosed hoopiski puuduvad? Kindlasti on ääretult soe tunne minna vilistlase või lapsevanemana juba tuttavasse kooli, ent “Tagasi kooli” nädalal ootavad külla ka paljud teised põnevad koolid üle Eesti,” ütles Kaire Kroos.

President Toomas Hendrik Ilvese sõnul aitavad gümnaasiumis, kutsekoolis või ülikoolis hea ning kaasaegse hariduse saanud inimesed kujundada kogu Eestit haritumaks ja targemaks.

“Siinjuures ei pea ma silmas ainult tunniplaani õppeaineid, vaid võimalikult laia maailmapildi omandamist. Nii kutsungi kõiki, kes soovivad meie õpilasi targemaks ja arukamaks muuta, tulema nüüd korraks tagasi kooli,” sõnas president Ilves.

“Tagasi kooli” nädalat toetab Vabaühenduste fond, mida rahastavad Norra, Island ja Liechtenstein Avatud Eesti Fondi vahendusel.

Sihtasutus Noored Kooli (www.nooredkooli.ee) on ellu kutsutud selleks, et luua keskkond uute liidrite kujunemiseks, kes panustavad positiivsetesse muutustesse Eesti hariduses. Igal aastal valitakse Noored Kooli programmi 15-20 võimekat ja tegusat kõrgharidusega noort, kes lähevad kaheks aastaks kooli õpetama ning läbivad samaaegselt uuendusliku õpetaja- ja juhtimisoskuste koolituse.

Eelmisel “Tagasi kooli” nädalal käis 300 koolis üle Eesti külalistunde andmas enam kui 1 000 inimest, teiste seas president Ilves, riigikogu liikmed, ettevõtjad, sportlased, kultuuritegelased ning lapsevanemad, üliõpilased ja koolide vilistlased.