Samas on Eestis rahvusgruppide integreerimisel veel üsna palju teha, vahendasid
.

Kohtumisel Tartu ülikooli Narva kolledžis ütles Vollebaek, et Vene kodanike suurt hulka Eestis ei tohi pidada ohuks, nagu ei tohi pidada ohtlikuks ühtki etnilist gruppi.

Vollebaek rääkis tänasel pressikonverentsil välisministeeriumis, et oluline on teavitada inimesi rohkem kodakondsusega seonduvast. Näiteks peaksid kõik siinsed mittekodanikud teadma, et on olemas tasuta riigikeele kursused, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Rahvusvähemuste ülemvolinikul konkreetseid soovitusi mitte-eestlaste küsimuse lahendamiseks pakkuda ei olnud. Ta meenutas, et OSCE on tegutsenud Eestis juba 1993. aastast ning selle perioodi vältel antud soovitusi on siinne võim ka enamalt jaolt täitnud.

Vollebaek nentis, et isegi arenenud Lääneriikides ei saa lugeda rahvusvähemuste lõimumist lõppenuks, kuna see on pidevalt kestev protsess ning küsimusega tuleb tegeleda igapäevaselt.

Ülemvolinik leidis, et Venemaa poolt kehtestatud viisavaba režiim Eestis elavatele kodakondsuseta isikutele on ühest küljest hea, kuna inimesed saavad vabamalt liikuda, kuid teisalt kahandab see huvi kodakondsuse taotlemise vastu.