Linnuvaatluspäevadel kaasalöömine eeldab õige vähe: tuleb lihtsalt nende kahe päeva jooksul võtta aega minna linde vaatlema, olgu siis tunnisel jalutuskäigul või kogu nädalavahetuse vältaval linnuretkel ning ühendada lõpuks meeldiv kasulikuga, teatas Delfile Eesti Ornitoloogiaühingu esimees Andres Kalamees.

Kirja võiks panna kõik linnuliigid, keda kohatakse või kuuldakse vahemikus laupäeva päikesetõusust kuni pühapäeva päikeseloojanguni. Samuti märkida kasvõi hinnanguliselt üles, mitut lindu igast liigist sel ajavahemikul kuuldi või nähti. EOÜ palub ka juurde märkida, millises piirkonnas vaatlejad oma tähelepanekud tegid ning millised olid huvitavamad vaatlused või kohtumised lindudega.

Kokkuvõtted tuleks saata EOÜ kontorisse hiljemalt 1. maiks kas kirja teel aadressil Pk. 227, 51001 Tartu, Linnuvaatlus või e-posti teel aadressil andrus.kuus@eoy.ee. Linnuvaatluse materjalid on kättesaadaval ka EOÜ kodulehel www.eoy.ee.

2007.a. aprilli alguses toimunud kevadise linnuvaatluse tulemusel laekus EOÜsse 70 vaatlusnimekirja, mille koostamisel osales 123 inimest. Kokku vaadeldi rekordilised ligi 101 000 lindu vähemalt 148 liigist. Ka käesoleval aastal on esimene suurem soojalaine toonud Eestisse juba mitmeid lõunapoolseid rändureid ning seetõttu võib eelolev nädalavahetus huvilistele üsnagi põnevaks kujuneda.