Nüüd tuleb volikogul viia otsus kehtivate seadustega kooskõlla või tühistada, kirjutab Meie Maa.

Orissaare vallavolikogu esimees Kristjan Kana esitas möödunud aasta novembris Saare maavanemale taotluse, kuna leidis, et endisele vallavanemale Raimu Aardamile hüvitise määra hääletamisel rikuti korruptsioonivastast seadust, kuna hääletamisest võtsid osa nii Raimu Aardam ise kui ka tema abikaasa Maret Aardam.

Raimu Aardam vabastati volikogu otsusega vallavanema ametist seoses volituste lõppemisega möödunud aasta 16. novembrist ja talle maksti hüvitist kuue kuupalga ulatuses ehk üle 117 600 krooni.

Kuna kolme kuupalga suuruse hüvitise määramise poolt hääletas 7 volikogu liiget ja kuue kuupalga suuruse hüvitise poolt 8 volikogu liiget, siis said just Raimu Aardami ja tema abikaasa poolt antud hääled ostustavaks. Nimelt andsid nad oma hääle suurema hüvitise maksmiseks.

Praegu Kihelkonna vallavanemana töötava Raimu Aardami sõnul ei olnud ta teadlik, et ei oleks tohtinud hääletamisest osa võtta. “Ei tulnud selle peale,” vastas Aardam Meie Maa küsimusele, miks ta ei teinud volikogule eespool mainitud avaldust.