Sõnelus sai alguse postitusest, mille Lees tegi oma Facebooki kontole.

"Mul kihvatab midagi sees iga kord, kui mõni poliitik oma lapse valimisvankri ette topib. See on aga täiesti uus tase," kirjutas Lees (siin ja edaspidi muutmata kujul - toim.), viidates Mürgi kooseluseadust puudutavale reklaamklipile, milles on näha ka viimase alaealist tütart.

Kampaaniavideos küsib Mürgi tütar, et "issi, mis sa teed?". Mürk vastab talle, et loeb kooseluseadust. "Kas see tähendab, et ma võin Elsaga abielluda?," küsib poliitiku tütar seepeale. Edasi tuleb kurjakuulutav muusika ning jägmises kaadris on näha juba Mürgi tütart EKRE loodud tikutoosiga, mis kuulutab "tuld kooseluseaduse pihta". "Poliitikud tikkudega ei tohi mängida," teatab video lõpetuseks noor tüdruk.

"Imre, ma arvan, et ühel päeval pead Sa oma tütre ees vabandama. Siis, kui ta mõistab, mida ja mis motiividel ta ilmekalt ette luges. Ise asjast midagi aru saamata. See, mida sa mees teed, on lihtsalt vastik! Okei. Loomulikult võib iga poliitik mainida, et tal on pere ja lapsed. Aga on üsna õhuke joon endast „toreda pereinimese“ mulje jätmisel ja oma pere kampaaniaaksessuaaridena ära kasutamisel," lisab oravaparteilane.

"Kui oleksin saanud kümneka iga kord, kui keegi soovitas mul valimiskampaanias oma beebit kasutada, siis oleksin rikas mees. Mul on maailma kõige ilusam titt. Ausalt. Klantspildid on tehtud ka muide igast asendist. Ainult FB-sse üles paneku vaev ja laike ei jõuaks ära lugeda. Aga ma ei tee sellist kampaaniat. Ei tule sotsiaalmeediasse mu lapsest ühtegi pilti vähemasti seni, kuni ta suudab öelda „täisautomaatne fotoaparaat“. Ja kui siis ka tuleb, siis igal juhul mitte vahetult enne valimisi.

Ehk olen jäärapäine, aga ma panen pisikese lapse poliitilises kampaanias aksessuaarina kasutamise samale pulgale minimissi võistlusega. Teate, see võistlus, kus emmed oma piitspeenikesi ülemeigitud lapsi lava peale kepsutama sunnivad, et enda unistusi täita. Laps ei saa muhvigi aru, aga vanem saab oma feimi kätte. Katsuks ehk presenteerida ideid, mitte panna tittesid ja teisi pereliikmeid valmistel tanki?"

Leesi postituse alla on Mürk kommentaaridesse lisanud aga vastuseks vaid artikli lingi sellest, kuidas Lees hiljuti tunnistas, et jäi jääknähtudega politseile vahele. "Proosit, Mihkel, ikka kindlalt edasi!," lisab Mürk veel mürgiselt.

Kuna EKRE Tartu esinumber teeb ka veel kooseluseaduse kohta märkuse, siis areneb kommentaarides edasi peamiselt selleteemaline vestlus, kuhu sekkub muuhulgas põgusalt ka reformierakondlane Meelis Atonen.

Samuti võtavad internetivestlusest osa mitmed kasutajad, kes peamiselt Mürgi teguviisi hukka mõistavad.