Jaak Juske sõnul on see nelinurksest kivist postamendil asuv umbes 2,8 meetri kõrgune ja 1,5 meetri laiune paekivist rist pühendatud Tallinna kodanikule ja suurkaupmehele Blasius Hogrevele (ka Hoegreve, Hochgreve), kes hukkus sealkandis 1560. aasta septembris Liivi sõja ajal peetud Jeruusalemma mäe lahingus.

"See Tallinna vanim mälestusmärk seisab täna unustatuna rohtu kasvanud kinnistul ja väärib kindlasti tähistamist," rõhutas Juske pressiteenistuse vahendusel.

Risti esiplaanil, mis asub Tallinna poole, on kujutatud krutsifiksi.

Ristipuu all vasakul põlvitab ja palvetab habemik pikkade juustega raudrõivais mees. Ristipuu all maas on sõjamehe kiiver ja kaks ristatud luud.

Ristist paremal leidub raidkirjas sama alamsaksakeelne piiblisalm, mis Lutke van Oyteni mälestusmärgil.

Risti tagumise poole ülaosas paikneb alamsaksakeelne tekst, mis tõlkes on järgmine: „Aastal 1560, 11. septembril on siin härra Blasius Hochgreve venelaste poolt armutult maha löödud. Jumal olgu talle armuline ning andku talle viimsel päeval rõõmsat ülestõusmist igavesele elule. Aamen."

Jeruusalemma mäe lahingus hukkunud mustpeade vennaskonna liikmete mälestuseks valminud nn Mustpeade epitaafil 1561. aastast on aga Tallinna vanim kujutis maalikunstis.